Hvalpe Planer / Tidligere kuld

Tidligere kuld

Her kan der ses billeder fra vores tidligere liv og oplevelser med vores hvalpekuld. Det er en helt fantastisk oplevelse at have hvalpe, og følge deres udvikling fra små hjælpeløse individer, til selvstændige hvalpe, der er klar til at flytte hjemmefra de trygge rammer. Vi har ca 1 kuld om året, og hver gang er det noget helt særligt. Hele familien deltager i livet omkring de små. 
De første 3 uger sover jeg sammen med hvalpene i stuen. Det er vigtigt for tæven, at der er ro omkring hende, samt nyder jeg at ligge og kigge ned i kassen, og hører de små få mad ved deres mor. Når de er omk 3-4 uger flytter de i en større hvalpegård omivet af vores andre hunde og os. Her starter renligheds træningen allerede. Når de har sovet, spist eller leget, så løfter vi dem ud for at besørge. De begynder at få fast føde også. Herfra går det rigtig stærkt. Vi har mange besøg af skønne familier, venner og legekammerater, der så gerne vil se de små.
 
Vi gør meget ud af at give dem gode positive oplevelser, og vende dem til at leve i midten af en familie med børn, og venner der kommer på besøg. Det er samtidig vigtig, at de oplever, at vi støvsuger, vasker gulv, ser TV, opvaskemaskinen kører, vi laver mad og bare generelt de ting der hører med til familielivet.
 
Vi tager dem på ture ud af huset fra de er en 6-7 uger. Vi tager en tur til stranden, skoven og en tur ned i byen. De skal forbinde det at kører bil med noget rart, og ikke kun en tur til dyrlægen. 
Vi har også besøgt de familie der skal have en hvalpe herfra. Det har været en stor succes at komme ud og se de nye hjem. 
Vi prøver at vende de små til at blive håndteret, kigge i munden, klippe negle og komme i bad. Vi øver dem i at have sele/halsbånd på fra 5 ugers alderen. De kommer ud og så i snor alene op og ned ad vejen. 
 
At lave det rigtige match mellem hvalp og kommende familie er yderst vigtigt for os. Vi ser helst, at de kommende familier kommer på besøg her så ofte som muligt, og vi lærer dem at kende og deres behov i en hvalp.
 
TILLID er nøgleordet når man skal købe et nyt familiemedlem. HUSK at købe både med hjertet og hjernen.
 
 
Dette er en af mine ynglings billeder. Dette er Cosmo fra C kuldet. Han bor i Estland nu hos en opdrætter veninde, Urve Tipp Kennel Royal Fantasie.
Linellie's | Allingåbro - Djursland | Tlf.: 20861077